Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ «Μετά από εμένα το χάος!..»




Απ’ό,τι φαίνεται τα εκβιαστικά πολιτικά «διλήμματα» συνεχίζουν να είναι της μόδας. Ζήλεψε τη «δόξα» και ο νυν κ. Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και, εμμέσως πλην σαφώς. έθεσε και το δικό του για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος 2014): «Συνεργασία ή ακυβερνησία». Έτσι το ερμήνευσε, –και ορθότατα βάσει λεγομένων κ. Δημάρχου- η δημοσιογράφος που πρόσφατα του πήρε συνέντευξη («Κοινή Γνώμη», 7-10-2013). Το γνωστότατο δηλαδή «Μετά από εμένα το χάος».

Θεωρούμε ότι όποιος καταφεύγει σε τέτοιου είδους επιχειρήματα απλώς προσπαθεί να κουκουλώσει την αποτυχία του. Να σταματήσει την παρακμή του. Παίζει, απελπισμένα, το τελευταίο του χαρτί –άσχετα με τα αποτελέσματα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών. Ουσιαστικά πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για σκόπιμα ψευτο-διλήμματα  (όπως λ.χ. «Δημοκρατία ή τανκς», «Δραχμή ή ευρώ» και άλλα συναφή) που στόχο έχουν να τρομάξουν τον πολίτη. Πρόκειται για επιχείρημα που κινείται στην ίδια λογική του «Για όλα φταίνε οι άλλοι που δε μ’ αφήνουν να προκόψω».

Κανένας, μα κανένας, δεν εμπόδισε και δεν εμποδίζει και τη σημερινή Δημοτική Αρχή να παίρνει, σε κύρια ή δευτερεύοντα ζητήματα, τις αποφάσεις της πλήρως υπεύθυνη ως πλειοψηφία. Αυτές οι αποφάσεις ουδόλως εξαρτώνται από των αριθμό των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Βέβαια, υποθέτουμε, ότι  για πολλούς «δημοκρατικούς» χωρίς αντιπολίτευση θα ένοιωθαν καλύτερα.

Ο κ. Δήμαρχος χρησιμοποιεί σαθρά επιχειρήματα, για να προπαγανδίσει το λεγόμενο «ισχυρό ψηφοδέλτιο» (Σε πολλούς θα άρεσε να είναι και μοναδικό). Αυτή είναι η μοναδική μελλοντική προοπτική για το Δήμο μας; Διαφορετικά η καταστροφή; Ή αποδεχόμαστε  το σημερινό καθεστώς ή θα καταστραφούμε; Η θεωρία του μονόδρομου σε όλο της το μεγαλείο. Έγινε ήδη μια πρώτη προσπάθεια, η οποία και συνεχίζεται: Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη Σύρα ως «Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Το «όραμα» της «Πολιτιστικής πρωτεύουσας» στην υπηρεσία του «ενιαίου ψηφοδελτίου».

Βέβαια για να δείξουμε, ποτέ δε βλάπτει, και λίγο «δημοκρατική ευαισθησία» το προπαγανδιζόμενο «ενιαίο ψηφοδέλτιο» προϋποθέτει κι έναν «κατάλληλο δήμαρχο», τον σημερινό ή κάποιον άλλο, εξ ίσου άξιον. Κατάλληλο να κάνει τι; Να συνεχίσει την επικοινωνιακά καλυμμένη υποστήριξή του στις μνημονιακές πολιτικές που ανοιχτά στοχεύουν στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης;  Ο τόπος μας ήδη πληρώνει τις κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας και θα συνεχίσει, αναμφίβολα, να τις πληρώνει, αν δεν ανατραπεί η τρέχουσα κατάσταση και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ως Δημοτική Κίνηση «ΣΥΡΑΣ με λογισμό και μ’όνειρο»θέλουμε και αγωνιζόμαστε για:
·         Πολλές παρατάξεις. Πολλές φωνές να ακούγονται και να εισακούγονται.
·         Αγωνιστική για τους πολίτες και τα δικαιώματά τους Δημοτική Αρχή και ισχυρή Αντιπολίτευση. Αγωνιστική, μαζί με τους δημότες, υπεράσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
·         Θεσμοθετημένες μορφές άμεσης δημοκρατίας: Συνοικιακά Συμβούλια, Λαϊκές Συνελεύσεις και Δημοψηφίσματα για βασικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας διαβίωση, την ποιότητα της ζωής μας. Να συναποφασίζουμε για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.
·         Δημοτικούς Συμβούλους που να ελέγχονται και να λογοδοτούν. Η ψήφος δεν μπορεί να είναι λευκή επιταγή που να ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια.

Γι΄αυτό προτείνουμε στους συνδημότες μας Συριανούς να συνδράμουν «ΣΥΡΑΣ με λογισμό και μ’όνειρο» από τώρα με στόχο να είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή στο νησί μας.


Δημοτική Κίνηση «ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.