Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ H καλύτερη καμπάνια ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Οι μαθητές της Έκτης Τάξης (2011 - 2012) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης,από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012, διοργάνωσαν μια καμπάνια ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η προσπάθεια αυτή είχε διττό στόχο. Από την μία πλευρά να κατανοήσουν, μέσω της αναζήτησης πληροφοριών και του αναστοχασμού πάνω σε αυτές, οι ίδιοι οι μαθητές καλύτερα τα ζητήματα που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας και από την άλλη πλευρά, να ενημερώσουν τους συμμαθητές, του γονείς αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας (σπατάλη, εξοικονόμηση, επιπτώσεις, τρόποι βελτίωσης, καλές πρακτικές, ευρωπαϊκά παραδείγματα και δεδομένα κτλ).
Για να συλλέξουν τα απαραίτητα δεδομένα, οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο και σε βιβλία, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε χώρους που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας και συνομίλησαν με ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή ενέργειας.
Για να κοινοποιήσουν τα μηνύματα της καμπάνιας οι μαθητές της Έκτης Τάξης (2011 - 2012) δημιούργησαν αφίσες, βίντεο και παρουσιάσεις και οργάνωσαν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Μάλιστα, προκειμένου να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι αλλά και ενέργεια, δεν εκτυπώθηκαν ενημερωτητικά έντυπα αφίσες κτλ. και το υλικό της καμπάνιας προωθήθηκε μέσω διαδικτύου (ιστολόγιο,σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ειδησειογραφικές ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος) και μέσω ομιλιών σε μαθητές και γονείς.

Το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν υποβλήθηκε ως συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό u4energy, όπου τελικά επιλέχθηκε ως η καλύτερη καμπάνια ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελλάδα. Αντιπροσωπεία της τάξης αποτελούμενη από τον δάσκαλο του τμήματος κ. Νεκτάριο Φαρασόπουλο και μία μαθήτρια βρέθηκε το τριήμερο 26 - 28/11 στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης και παρέλαβε το βραβείο.

Αναλυτικά η υποβολή στον διαγωνισμό:
Το πλάνο της καμπάνιας
Συμμετείχαν οι μαθητές (με αλφαβητική σειρά):
α/α
Όνομα
Επώνυμο
1
Γιώργος
Ακριτόπουλος
2
Παναγιώτης
Αλεξανδρής
3
Μιράντα
Βακονδίου
4
Νικολέτα
Γιαλόγλου
5
Ίζαμπελ
Γκρεγκόριο Ντε Σόουζα
6
Αγγελική
Δουλγέρη
7
Γιώργος
Καζαμίας
8
Λίζα
Καλουτά
9
Γιάννης
Καπέλας
10
Ασημίνα
Κατσάβη
11
Αντώνης
Μάνης
12
Λυδία
Μηλιώτη - Κορφιάτη
13
Σπύρος
Μπάΐλας
14
Άρης
Νικολακόπουλος
15
Γεωργία
Νομικού
16
Κατερίνα
Ξαγοράρη
17
Πόπη
Ξαγοράρη
18
Ναταλία
Ξένου
19
Φραγκίσκος
Περπινιάς
20
Λαυρέντης
Στρατής

Για περισσότερες πληροφορίες:
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.