Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα: Επικοινωνία με τα νησιά όλο το χρόνο

Συνάντηση με το προεδρείο του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας είχε το μεσημέρι της Τετάρτης η Αλέκα Παπαρήγα.
Μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:
«Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Επιβατικών Πλοίων έκανε μία ενημέρωση για την κατάσταση που, κατά τη γνώμη τους, αντιμετωπίζουν οι πλοιοκτήτες στα δρομολόγια της περιοχής.
Από τη δική μας όμως την πλευρά, ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Εμείς ενδιαφερόμαστε πριν απ' όλα για την επικοινωνία των νησιών, γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η Ελλάδα με τις ιδιομορφίες που έχει πρέπει να εξασφαλίζει συνεχή επικοινωνία με τα νησιά όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι.
Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κατάσταση των ναυτεργατών, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένα σχέδιο νόμου το οποίο καταργεί εντελώς κάθε έννοια του καμποτάζ.
Συνδέεται επίσης η επιχείρηση αυτή με ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και λιμενικών εγκαταστάσεων, με την ιδιωτικοποίηση της φύλαξης και αυτό σημαίνει ότι και περισσότεροι ναυτεργάτες θα είναι άνεργοι και κυρίως θα έχουμε σοβαρά προβλήματα με τα νησιά.
Ήδη και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι έχουν κοπεί πλοία, γραμμές και αυτή τη στιγμή ο ανταγωνισμός επίσης με ξένες εταιρείες είναι μεγάλος.
Εμείς προσθέσαμε ακόμα ότι εξαιτίας του ενδιαφέροντος που υπάρχει στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης με τους υδρογονάνθρακες, θα οξυνθεί και το ενδιαφέρον μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων να βάλουν πόδι και στην επικοινωνία των νησιών.
Και από αυτή την άποψη, ανεξάρτητα πώς θα τελειώσει ο μεταξύ τους ανταγωνισμός, είναι σίγουρο ότι θα ποδοπατήσουν κυριολεκτικά τα δικαιώματα του ελληνικού λαού - την επικοινωνία - και των ναυτεργατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.